22 September 2013

ေကာ္ဖီသည္ အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈကို ကာကြယ္ႏိုင္ေၾကာင္း ေလ့လာေတြ႕ရွိ

http://www.myawady.net.mm/media/k2/items/cache/65e98d46dfda29932da91e87e388933d_M.jpg
ေပက်င္း ဧၿပီ ၂၀
ေကာ္ဖီသည္ အရက္ ေသာက္သံုးသူ အမ်ဳိးသား မ်ားအား အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္းမွ ကာကြယ္ႏုိင္ေၾကာင္း ဖင္လန္ ႏိုင္ငံမွ သုေတသန ပညာရွင္ မ်ားက အရက္ ေသစာႏွင့္ အရက္စဲြျခင္း ဆိုင္ရာ ဂ်ာနယ္တြင္ ေဖာ္ျပထားေသာ ေလ့လာမႈသစ္ တစ္ရပ္တြင္ ေျပာၾကား ထားသည္။
သုေတသီ မ်ားသည္ အသက္ ၂၅ ႏွစ္မွ ၇၄ ႏွစ္ အၾကားရွိ ဖင္လန္ အမ်ဳိးသားႏွင့္ အမ်ဳိးသမီး ၁၉၀၀၀ ဦးခန္႔အား ေကာ္ဖီ ေသာက္သံုးျခင္း၊ အရက္ ေသာက္သံုးျခင္းႏွင့္ စပ္လ်ဥ္း၍ ေမးျမန္း ခဲ့ၿပီး ေလ့လာမႈတြင္ ပါ၀င္သူ မ်ား၏ ေသြးအတြင္း အသည္းအင္ဇိုင္း (GGT) ပါ၀င္မႈ ပမာဏ ကိုလည္း တုိင္းတာ ခဲ့ၾကသည္။
အရက္ ေသာက္သံုးျခင္းသည္ ေသြးအတြင္း (GGT) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ကို ျမင့္မား ေစေၾကာင္းႏွင့္ အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားသူ မ်ားတြင္ (GGT) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ ျမင့္မား သည္ကို ေတြ႕ရွိရေၾကာင္း  သုေတသီ မ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
တစ္ပတ္လွ်င္ အရက္ ၂၄ ႀကိမ္ေက်ာ္ ေသာက္သံုးေသာ သို႔မဟုတ္ တစ္ရက္လွ်င္ ၃ ဒသမ ၅ ႀကိမ္ေသာက္သံုးေသာ အမ်ဳိးသား မ်ားသည္ အရက္ေသစာ ေသာက္သံုးမႈ မရွိေသာ အမ်ဳိးသား မ်ားထက္ အသည္းအင္ဇိုင္း (GGT) ပါ၀င္မႈ သံုးဆေက်ာ္ ျမင့္မား ေနသည္ကို ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
သို႔ေသာ္လည္း တစ္ေန႔လွ်င္ ေကာ္ဖီ ငါးခြက္ႏွင့္ မက ေသာက္သံုးေသာ အရက္ အလြန္အကၽြံ ေသာက္သည့္ အမ်ဳိးသား မ်ားသည္ ေကာ္ဖီ မေသာက္ေသာ အရက္ အလြန္ေသာက္သည့္ အမ်ဳိးသား မ်ား၏ ေသြးအတြင္းရွိ အသည္းအင္ဇိုင္း (GGT) ပါ၀င္မႈ အဆင့္ ထက္ ၅၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့နည္း ေနသည္ကို သုေတသီ မ်ားက ေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
မိမိတို႔ အေနျဖင့္ အသည္းအင္ဇုိင္း ပါ၀င္မႈ ေလ်ာ့နည္းျခင္းသည္ အသည္းေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈ အႏၲရာယ္ကို ေလွ်ာ့ခ်ႏိုင္ျခင္း ရွိ၊ မရွိ ႏွင့္စပ္လ်ဥ္း၍ ေသခ်ာစြာ မသိရွိ ေသးေၾကာင္း နယူးေယာက္ခ္ၿမိဳ႕ မန္ဟက္စ္ဆန္ ေဒသရွိ North Shore တကၠသိုလ္ ေဆး႐ံုမွ အသည္း ေရာဂါဆုိင္ရာ အႀကီးအကဲ ေဒါက္တာ ေဒးဗစ္ဘာစတင္က ေျပာၾကားသည္။
အရက္ေသစာ ေသာက္သံုးသူမ်ား အေနျဖင့္ ေကာ္ဖီပိုမို ေသာက္သံုးျခင္းသည္ အရက္အလြန္ အကၽြံ ေသာက္သံုးျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ေပၚေသာ ဆိုးက်ဳိးမ်ား အေပၚ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ လိမ့္မည္ဟု မေတြးထား သင့္ေၾကာင္း ဘာစတင္က သတိေပး ေျပာၾကားခဲ့သည္။
http://www.myawady.net.mm

No comments:

Post a Comment